Ostetaan energiapuuta, tukkia ja kuitupuuta suoraan metsänomistajilta, tienhoitokunnilta ja erilaisilta yrityksiltä. Teemme energiapuusta haketta, jota myydään esimerkiksi lämpölaitoksille bioenergian tuotantoon.

Ostamme ja myymme puuta ja haketta pääsääntöisesti pohjoisessa Keski-Suomessa ja Pohjois-Savossa. Ostamme ja myymme puuta sekä haketta esimerkiksi seuraavien kuntien alueelta:

Kuopio, Nilsiä, Jyväskylä, Laukaa, Tikkakoski, Viitasaari, Äänekoski, Suonenjoki, Pieksamäki, Iisalmi, Kiuruvesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Siilinjärvi, Karstula, Varpaisjärvi, Pielavesi, Lapinlahti, Rautalampi, Vesanto, Konnevesi, Karttula, Tervo, Maaninka, Vieremä, Sonkajärvi, Rautavaara ja muut lähiseudut.

Myllyn Mies Oy - Puukauppa - Ostetaan puuta

Ostetaan puuta

Ostetaan energiapuuta

Ostamme karsittua rankaa, kokopuuta, tuulenkaatoja, hakkuutähdettä ja havuja. Asiakkaitamme ovat metsänomistajat, tienhoitokunnat sekä erilaiset yritykset. Teemme energiapuusta haketta paikan päällä, minkä jälkeen toimitamme hakkeen paikallisille lämpölaitoksille ja muille energiapuuta käyttäville ostajille.

Energiapuukasat kannattaa sijoittaa aurinkoisille ja tuulisille paikoille jotta ne kuivuisivat nopeammin. Myös kasojen mahdollinen peittäminen on eduksi puun säilymiselle. Energiapuukasojen sijainnissa on otettava huomioon hakeautojen kääntöpaikat ja painorajoitukset.

Maksamme energiapuueristä käteisellä tai sopimuksen mukaan.

Energiapuun hinta

Energiakasat hinnoitellaan oston yhteydessä sen mukaan, onko puu kokopuuta, rankaa vai metsätähdettä. Metsätähdettä ostetaan 10-20% kokonaismäärästä. Puun järeys, erän koko, sijainti ja noutopaikka vaikuttavat hintaan.

Käytämme haketukseen ulkopuolisia haketusurakoitsijoita, jotka ilmoittavat valmiista hakkeesta irtokuutiot. Maksamme energiapuun myyjälle saatujen hakekuutioiden mukaan.

Ostetaan energiapuuta | Myllyn Mies Oy

Ostetaan tukkia ja kuitupuuta

Ostamme tukkipuuksi ja kuitupuuksi kelpaavaa puuta pystykaupalla ja hankintakaupalla. Suurin menekki on koivutukille. Asiakkaitamme ovat yksityiset metsänomistajat sekä erilaiset yritykset.

Teemme sopimuksen mukaan hakkuun itse tai ostamme valmiita puupinoja. Puusta maksamme markkinahinnan.

Ostetaan energiapuuta | Myllyn Mies Oy

Myydään haketta

Myymme haketta lämmitykseen energialaitoksille, kasvihuoneyrittäjille, teollisuuslaitoksille ja yksityisille lämmittäjille Keski-Suomen ja Pohjois-Savon alueella. Suurimmat yhteistyökumppanimme ovat Savon Voima Oyj ja Stora Enso.

Saatavilla olevat hakkeet

 • Kokopuuhake
  Kokopuuhake tehty karsimattomasta kokopuusta. Haketta tulee runkopuusta, oksista ja neulasista.
 • Rankahake
  Rankahake on valmistettu runkopuusta, joka sisältää korjuussa ja metsänhoitotöissä energiapuuksi kelpaavan runkopuun kuorineen. Haketta tulee karsitusta puusta.
 • Puutähdehake
  Puutähdehake sisältää sekä kuorelliset että kuorettomat teollisuuden puutähteet, kuten rimat ja tasauspätkät, jotka on tehty käsittelemättömästä puusta.
 • Metsätähdehake
  Metsätähdehakkeen raaka-ainetta saadaan ainespuun korjuussa ja nuorta metsää harvennettaessa. Hake valmistetaan tähteeksi jääneistä oksista, latvuksista ja hukkarunkopuusta.

Myydään haketta | Myllyn Mies Oy

Puun osto ja myynti

Ota yhteyttä puun ostoon ja myyntiin liittyvissä asioissa Terhoon, niin sovitaan reiluista kaupoista!

Terho 0400 545 805
terho@myllynmies.com