Puukauppaa Keski-Suomessa ja Pohjois-Savossa

Ostetaan energiapuuta, tukkia ja ainespuuta suoraan metsänomistajilta, tienhoitokunnilta ja yrityksiltä. Ostamme ja myymme puuta ja haketta pääsääntöisesti Keski-Suomessa ja Pohjois-Savossa.

Töihin meille? Haussa on tällä hetkellä seuraavat paikat:

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja hakkeen ajoon >>

Kaivinkoneenkuljettaja energiapuunkorjuueen >>

Toimialueemme

Ostamme puuta laajasti Keski-Suomen ja Pohjois-Savon alueilta. Toimimme mm. seuraavien kuntien alueella.

Keski-Suomi:

Viitasaari, Äänekoski, Laukaa, Jyväskylä, Pihtipudas, Saarijärvi, Karstula, Konnevesi

Savo:

Tervo, Lapinlahti, Rautalampi, Karttula, Vesanto, Keitele, Pielavesi, Kiuruvesi, Suonenjoki, Iisalmi, Pieksämäki, Kuopio, Siilinjärvi, Nilsiä, Maaninka, Vieremä, Sonkajärvi, Rautavaara, Varpaisjärvi

Ostetaan energiapuuta

Ostamme pienpuut, latvustähteen ja muuta energiapuuta. Pienpuuta ostetaan sekä karsittuna rankana että kokopuuna. Energiapuuksi kelpaavat monipuolisesti eri puulajit, myös niin sanottu ”roskapuu”. Energiapuu voi tulla nuoren metsän kunnostuskohteilta, peltojen raivausaloilta jne. Asiakkaitamme ovat metsänomistajat, tienhoitokunnat sekä erilaiset yritykset. Teemme energiapuusta haketta paikan päällä, minkä jälkeen toimitamme hakkeen paikallisille lämpölaitoksille ja muille energiapuuta käyttäville ostajille.

Energiapuukasat kannattaa sijoittaa aurinkoisille ja tuulisille paikoille, jotta ne kuivuisivat nopeammin. Puolen metrin pituinen lippa kasan päällä ja kasan peittäminen ovat eduksi puun säilymiselle. Energiapuukasojen sijainnissa on otettava huomioon hakeautojen kääntöpaikat ja painorajoitukset.

Maksamme energiapuueristä käteisellä tai sopimuksen mukaan.

Energiapuun hinta

Energiakasat hinnoitellaan oston yhteydessä sen mukaan, onko puu kokopuuta, rankaa vai metsätähdettä. Metsätähdettä ostetaan 10-20 % leimikon ainespuukertymästä, eli 500 m3 kuusileimikosta ostetaan 50-100 m3 latvusmassaa. Puun järeys, erän koko, sijainti ja noutopaikka vaikuttavat hintaan.

Käytämme haketukseen ulkopuolisia haketusurakoitsijoita, jotka ilmoittavat valmiista hakkeesta irtokuutiot. Maksamme energiapuun myyjälle saatujen hakekuutioiden mukaan.

Ostetaan koivutukkia ja kuitupuuta

Ostamme tukkipuuksi ja kuitupuuksi kelpaavaa puuta pystykaupalla ja hankintakaupalla. Suurin menekki on koivutukille. Ostamme koivua myös pikkutukki/koivuparru-mitassa. Asiakkaitamme ovat yksityiset metsänomistajat ja yritykset.

Teemme sopimuksen mukaan hakkuun itse tai ostamme valmiita puupinoja. Puusta maksamme markkinahinnan.

Myydään haketta

Myymme haketta lämmitykseen energialaitoksille, kasvihuoneyrittäjille, teollisuuslaitoksille ja yksityisille lämmittäjille Keski-Suomen ja Pohjois-Savon alueella. Suurimmat yhteistyökumppanimme ovat Savon Voima Oyj ja Stora Enso.

Saatavilla olevat hakkeet

 • Kokopuuhake
  Kokopuuhake tehty karsimattomasta kokopuusta. Haketta tulee runkopuusta, oksista ja neulasista.
 • Rankahake
  Rankahake on valmistettu runkopuusta, joka sisältää korjuussa ja metsänhoitotöissä energiapuuksi kelpaavan runkopuun kuorineen. Haketta tulee karsitusta puusta.
 • Puutähdehake
  Puutähdehake sisältää sekä kuorelliset että kuorettomat teollisuuden puutähteet, kuten rimat ja tasauspätkät, jotka on tehty käsittelemättömästä puusta.
 • Metsätähdehake
  Metsätähdehakkeen raaka-ainetta saadaan ainespuun korjuussa ja nuorta metsää harvennettaessa. Hake valmistetaan tähteeksi jääneistä oksista, latvuksista ja hukkarunkopuusta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä puun ostoon ja myyntiin liittyvissä asioissa Terhoon, Emmaan tai Elinaan, niin sovitaan reiluista kaupoista!

Terho Hakkarainen
0400 545 805
[email protected]

Ainespuun osto
Energiapuun osto

Emma-Sofia Jutila
0400 170 800
[email protected]

Energiapuun osto, Keski-Suomi
Haketus

Elina Argillander
0400 413 232
elina

Energiapuun osto, Pohjois-Savo ja pohjoinen Keski-Suomi

Olemme liittyneet metsään.fi -toimijapalveluun! Anna meille suostumus metsävaratietojesi tarkasteluun tunnistautumalla tästä linkistä:
https://asiointi.metsaan.fi/etusivu/-/metsanomistaja-tunnistaudu-suomifi/tunnistaudu?suostumusToimijaId=59862

Ostetaan energiapuuta | Myllyn Mies Oy
Myydään haketta | Myllyn Mies Oy